Första elitseriesammandraget 2015/2016

Säsongen har varit igång ett tag men vi har lyst med vår frånvaro här i bloggen. Stor anledningen till det har nog varit att vi inte riktigt fått till spelet så som vi önskat. 

Första elitseriesammandraget är nu igång och den spelas för vår del i Norrköping. Första matchen mötte vi våra klubbkamrater KG Pettersson. Vi öppnade matchen bra med en tvåa i första omgången efter bra spel.Vi tvingade på dem en etta i andra och vi spelade bra. I tredje lyckades vi inte riktigt och föll sedan av på sista slagningen och lag KG stal en etta till 2-2. I fjärde fick vi inte till det alls och när vi återigen inte curlade upp på sista stenen stal lag KG hela fyra poäng till 6-2 ledningen. Katastrof! Vi hämtade oss aldrig efter det samtidigt som lag KG kunde spela avslappnat. Slutresultatet skrevs tillslut till 8-2. Är det någon match vi ska torska så är det givetvis mot våra klubbkamrater men det är tråkigt när vi gör så stora missar och inte alls når upp till en acceptabel nivå. Nya tag kl 14:00 mot Sundbyberg Julius. 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

Match mot EM-mästarna lag Edin

Morgonmatchen spelades mot Karlstad lag Edin. Efter bra spel från oss stal vi en poäng i första omgången vilket lika gärna kunde varit två poäng. I andra omgången fick Edin endast med sig en poäng efter ha haft chans på hela fem poäng. I tredje fick vi med oss två poäng efter att ha vänt omgången helt på de två sista stenarna. I fjärde tvingade vi på dem en etta efter mycket bra spel. I femte omgången hade vi chans på två men curlade inte riktigt upp på knacken och fick nöja oss med en etta till 4-2 ledning. När vi sedan i sjätte lyckades stjäla en etta till 5-2 kändes det bra. I sjunde började vi försöka hålla rent men det gick dåligt så vi fick gå på offensiven istället och Niclas fick spela en sjukt svår sten på sista för två men missade så vi stal tvåpoäng till 7-2 och det fick då vara nog för lag Edin. Otroligt kul för oss och det var verkligen inte en vinst vi räknat med. Edin hade lite problem med isen samt en sopare med brutet revben så är det svårt när de spelar med de små marginalerna som de har. Ett troligt duktigt lag som inte hade medstudds mot det öschöttska stålet.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

1:a elitseriesammandraget

Inlägget får börja med referat från Niclas: ”Idag tog vi steget upp i idrottens finrum och man kan titulera sig elitidrottare. Vilken skillnad! Dörrarna öppnas på vid gavel, röda mattan rullas ut och snart dricker vi konjak med Zlatan och röker fet kuban. Vilken start dessutom! Efter första dagen ligger vi på delad förstaplats! Imorgon väntar de nyblivna EM-mästarna som ska få smaka på det öschöttska stålet!”

Med det referatet har vi redan avslöjat att det blev vinst i första matchen som spelades mot våra klubbkamrater lag KG.
Efter nolla i första omgången så hade vi en enkel dragning för två i andra men kom för kort så fick nöja oss med en etta till 1-0. I tredje omgången byttes lagen av med missar men Göran kunde enkelt dra in för två på sista stenen till 1-2. I fjärde omgången fick vi upp bra tryck och skulle dra in sista stenen för en tvåa men blev lite långa och curlade över ryggen så blev bara en etta till 2-2. I femte så blev det en nolla medan vi stal två till 4-2 i sjätte efter att Görans sista sten tyvärr skar. I sjunde lyckades vi inte riktigt och Göran hade en svår sten för tre poäng men den curlade för mycket och blev bara en etta till lag KG till 4-3. I åttonde omgången lyckades vi rensa bra framför boet och på sista stenen behövde vi dra in på 8-foten för vinst då KG hade två stenar i utkanten av boet. Vi lyckades och 5-3 skrevs slutresultatet till. Mycket skönt med en vinst.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

Sundbyberg Open

I helgen spelar vi Sundbyberg Open och vi är fullt lag, Micke, Johan, Albin, Axel och Niclas så det blir att rotera runt lite. Första matchen spelades mot Kraupp (Westman) med Axel förpassad till läktaren. Efter att vi tagit en 4:a till 5-2 ledning i fjärde omgången så kändes det stabilt. Men efter lite för enkla missar på sista stenarna i 7:de kunde dock Kraupp komma upp till 6-6 och det blev lite väl spännande inför sista omgången. Vi lyckades dock bra med clearingspelet och det var öppet framför bo när Kraupp skulle slå en dubbel på våra, han missade dock så vi behövde inte ens spela sista stenen. Vinst med 7-6 och skönt med en bra start även att vi vet att vi kan spela bättre. Match imorgon kl 12 och kl 15.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

Match mot Mjölby Precenth

Helgens sista match spelades mot Mjölby Precenth som vi visste skulle bli svår. Laget vi spelade med var Axel, Albin, Micke och Johan. I första omgången fick Mjölby en etta efter att de inte lyckades nolla omgången. I andra omgången hade vi ett helt okej bo på gång men efter några missar och bra spel av Mjölby blev det tyvärr en etta i baken och ställningen var 2-0 till Mjölby. I tredje tvingades vi ta en etta efter att vi inte alls lyckades pressa motståndarna. Mjölby fick i fjärde med sig en etta till 3-1 och vi kände att vi verkligen behövde rycka upp oss. I femte fortsatte vi halvmissa samtidigt som Mjölby spelade helt okej och vi tvingades till en poäng till 3-2. I sjätte misslyckades Mjölby återigen med att nolla och de fick med sig en etta till 4-2 ledning efter ändå en okej omgång av oss. I sjunde missade vi återigen lite för mycket och vi tvingades ta en poäng till 3-4 inför sista omgången. Vi var således tvingade att stjäla i den åttonde omgången och vi lyckades krångla till det för Mjölby gubbarna. Med deras sista sten behövde de slå en dubbel på våra stenar för vinst men missade detta och vi stal en etta till 4-4 och skiljeomgång. I skiljeomgången fick vi kvar guarder efter några enkla misstag av Mjölbylaget. Inför vår sista hade vi en skrämd skotte och vi behövde dela en sten för att guarda bättre vilket vi lyckades hyfsat med. Mjölby hade dock en sten på sista där det räckte att trycka en egen sten några cm för vinst. Den stenen låg dock halvgömd bakom en av våra guarder vilket komplicerade det hela. Mjölby touchade endast den egna stenen så vår sten var fortfarande bäst och vinsten vår. Underbart skönt att vinna även den sista matchen även att det satt väldigt hårt inne. Vi har inte spelat superbra i helgen utan det finns mycket mer att ta av och jobba på. Det är därför väldigt skönt att vi fortfarande är obesegrade och nu med två vinsters marginal före Linköpingsklubbens andra lag i division 1 lag KG. Det sista sammandraget är i mitten av mars i Jönköping, det blir nu att träna för att vara i hög form till dess.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

Match mot Nkpg Handelsbanken

Lördagens sista match spelades mot Nkpg Handelsbanken som vi sedan tidigare visste att de ville spela ett grötigt tillkrånglat spel. I första omgången gick vi helt med i deras spel men de lyckades ändå inte riktigt utan de fick med sig endast en poäng. I andra spelade vi helt okej spel och när Handelsbanken gick i guard med sista stenen kunde vi enkelt dra in för två poäng. I tredje lyckades vi tvinga på dem en poäng till 2-2 men vi fick endast med oss en poäng i fjärde omgången. Femte så lyckades vi återigen tvinga på dem en poäng till 3-3 efter helt okej spel. I sjätte hade vi bud på fyra poäng efter bra spel men en lite miss på sista stenen gjorde att vi fick nöja oss med tre poäng till 6-3 ledning vilket var himla skönt. När vi sedan i sjunde lyckades stjäla en etta till 7-3 var matchen klar. Några stenar spelades i åttonde omgången men mer än så blev det inte utan slutresultatet skrevs till 7-3. Otroligt skönt med tre vinster av tre möjliga, nu ska vi jobba in den sista matchen också imorgonbitti.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

Morgonmatch mot Norrköping Ritzer

Lördagens första match spelades mot Norrköpingslaget Ritzer med rutinerade Anders Eriksson som skip. Laget vi ställde upp med var Niclas, Axel, Micke och Johan. Första omgången inledde vi riktigt dåligt med många enkla missar och vi hade en väldigt svårt sten mot tre på vår sista stenen som vi tyvärr missade och Nkpg stal hela tre poäng. Andra omgången spelade vi betydligt bättre och fick upp bra tryck vilket resulterade i en trea till oss, skönt att kontra direkt. I tredje omgången tvingade vi på Nkpg en etta till 4-3 efter helt okej spel. I fjärde omgången fortsatte vi med bra spel och vi fick med oss fyra poäng till 7-4. Nkpg kunde sen dra in för två poäng till 7-6 efter att vår sista sten blivit någon dm för kort i femte omgången. I sjätte så tvingades vi ta en etta till 8-6 efter att Nkpg gjort många fina stenar. I sjunde tvingade vi på Nkpg en etta till 8-7 och det kändes bra inför sista omgången med en poängs ledning och sista sten. Vi fick dock inte till clearingspelet och vi hade dessutom riktig otur på en av Albins stenar som tryckte in en motståndarsten till en bra skotte. Inför sista stenen låg Nkpg med två riktigt bra stenar bakom en av våra stenar som stannat som centerguard. Vi lyckades dock skicka ner vår centerguard på deras två och slå en dubbel på vår sista för vinst. Riktigt snygg sten i ett svårt och pressat läge. Slutresultatet skrevs till 9-7.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

2:a sammandraget – match mot Mjölby Andersson

Division 1, andra sammandraget var uppdelat med spel i Mjölby och Göteborg. Får vår del var det spel i Mjölby som gällde och första matchen av fyra spelades mot Mjölby Andersson (Bore’n). Laget vi ställde upp med var Johan, Micke, Axel och Albin.
Första omgången fick vi med oss en etta när vi hade sista stenen och vi följde upp med att stjäla ytterligare en etta till 2-0 i andra omgången. Tredje blev en nollomgång efter ganska så öppet spel och flertalet missar. Mjölby fick i fjärde omgången med sig en tvåa efter att vår sista sten inte alls tagit curl som beräknat. I femte lyckades dessutom Mjölby stjäla en etta till 3-2 ledning. I sjätte omgången skulle vi enkelt dra in vår sista sten för två poäng men den hamnade i ett spår som var snabbare ön E4:an så den blev lite lång och vi fick nöja oss med bara en poäng till 3-3. I sjunde lyckades vi tvinga på Mjölbylaget en poäng till 4-3 och vi var förhoppningsfulla inför sista omgången då vi hade sista sten. Det blev dock många centerguarder kvar i spel och vi lyckades inte riktigt få till vårt spel. På näst sista stenen fick vi dock in en vass skotte som Mjölby inte fick bort utan de frös på den på deras sista. Vi hade nu en dragning genom en port fullt på 4-fot för vinst vilken vi satte med max någon cm tillgodo efter grym sopning av Albin och Axel. Skönt med en riktig krigarvinst efter att spelet fungerat lite upp och ned.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

Match mot Bohuslänska

Vi började strakt i första omgången och låg riktigt bra till en början. Några långa guarder gjorde att motståndarna kunde slå bort våra stenar och det blev tillslut en nollomgång. I andra började vi återigen bra och satte hård press vilket resulterade i att vi stal en etta. I tredje fortsatte vårt spel med bra stenar och Bohuslänska var tvungna att dra en svår sten för ett vilket de klarade av. I fjärde fortsatte vid och satte hård press på motståndarna och de lyckades inte riktigt med stenarna och vi fick en dragning för fyra på sista stenen men drog tyvärr för lång men fick iaf med oss tre poäng. I femte spelade vi grymt bra och tvingade bohuslänska till en svår dragning för att endast tappa en poäng. De satte dock dragningen men vi stal således en poäng till 5-1 ledning. Vi höll rent i sjätte och låg med tre poängstenar inför Bohuslänskas sista sten men de drog fint in den för en poäng och ställningen 5-2. I sjunde höll vi återigen rent och gav aldrig bohuslänska riktigt chansen. Vi kunde med sista sten slå ut deras sten och ligga kvar själva för en poäng till 6-2. Bohuslänska tackade då för sig vilket betyder att vi har fem vinster av fem möjliga och är det enda laget som är obesegrade. Enormt skönt med en så bra start. Nu dröjer det dock länge innan nästa sammandrag så vi får försöka att hålla i med formen.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd

Match mot Mjölby Nero

Vi startade dagens andra match mot Mjölby Nero på ett mycket bra sätt och Mjölby fick dra mot tre på sista stenen men den curlade inte riktigt förbi guard så vi stal hela hela tre poäng.
Efter en miss av oss i andra omgången så fick Mjölby tvåatempo vilket de lyckades hålla i hela omgången. I tredje omgången fick vi till ett bra bo och lyckades hålla en tvåa till ställningen 5-2. I fjärde så försökte Nero nolla men den curlade alldeles för mycket och gick upp i guard så vi stal en etta till 6-2. I femte fick Mjölby in en sten bakom guard vilken vi hade svårt att komma åt. Johan fick chansen på sin sista sten men höll på att missa båda stenarna. Mjölby kunde därefter dra in för två poäng till 6-4. I sjätte fick vi upp ett bra spel och Mjölby lyckades inte riktigt få in sin sten bakom sin guard. Vi kunde med sista sten slå ut deras enda sten och kvar låg hela tre av våra stenar till ställningen 9-4 och då fick det vara nog för Mjölby som tackade för sig. Skönt med ytterligare en seger. Nästa match är mot Bohuslänska, hoppas vi kan hålla i och fortsätta vara det enda obesegrade laget.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentering avstängd